Bildebloggen PDF Skriv ut E-post

nightlight II  Medium -951-500-500-100

 

Tittel: "Nightlight II" - Om stemning, energi og kontraster

Om maleriet: Nightlight er malt i lag på lag. Bakgrunnen er svart, brun, grå og hvit. Fargene flyter over i hverandre, og har form som kan minne om skyer, bølger eller tåke. Jeg liker å jobbe med hele spekteret av lys - fra det mørke til det lyse. Dette symboliserer spekteret av stemninger vi opplever gjennom et liv - gleder, sorger, tap, lykke. Den røde og orange fargen symboliserer energi. Både fargen og formen skiller seg fra bakgrunnen - med tydelige strøk og linjer. Både positive og negative erfaringer og opplevelser gir oss en form for energi, og denne kan vi velge hvordan vi vil forvalte.

Kvinnen i bildet er lukket, har et drømmende uttrykk - og blikket hennes er rettet innover. Hun har samlet hendene rundt kroppen - kanskje for å dempe det som kommer utenfra. Vi er omgitt av positiv og negativ energi - men kvinnen velger hva hun vil la passere "skallet" hun har omgitt seg med. Ved å være tilstede i øyeblikket kan hun slippe ønskede inntrykk og stemninger inn, og la det negative og uønskede passere.

Bildet har fått tittelen nightlight. Man kan se tydelig skille mellom lys og skygge på kvinnens hud - hun er i mørket, men vendt mot et kraftig lyskilde. Natten gir oss tid og rom for å reflektere over viktige tema som kjærlighet, verdier og relasjoner. I mørket vil kanskje det svakeste lys bli tydelig, et lys som om dagen kan forsvinne i et virvar av lys, lyd og farger. Bildet handler også om om hvordan vi betrakter verden - natten kan være en mørk og hendelsesløs tid for hvile - i påvente av nye opplevelser, eller være en oase av tid til refleksjon, ettertanke med en stemning som er unik for natten.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

hun er fri  Medium -953-500-500-95

 

Tittel: "Hun er fri" - Om et vindpust

Om maleriet: Maleriet har en bakgrunn i farger som grått, brunt, svart og umbra. Fargene glir over i hverandre uten å danne noen bestemt form. Fuglene representerer friheten. Jeg elsker å se på fuglene som seiler høyt oppe på himmelen, og forestille meg følelsen av å sveve lydløst rundt kun hjulpet av vinden. Kvinnekroppen er hentet ut av bakgrunnen - det er kun konturene som er definert. Man kan få følelsen av at det ikke er en fysisk kvinnekropp som er malt - men heller refleksjonen eller et fjernt minne. Hun lener hodet tilbake, som i et øyeblikk av nytelse skapt av følelsen av frisk sommervind mot naken hud.